Conversie, dwarsliggen, maar dan anders.

Omgaan met conversie: dwarsliggen maar dan anders

Een training voor mensen die willen leren omgaan met hun conversieverschijnselen, en te weten willen komen hoe ze zonder conversie door het leven kunnen gaan.

Waarom deze training?

Conversie is lastig om mee te leven, pijn, krampen, blindheid, spieruitval, alles is mogelijk. Er zijn veel verschillende opvattingen over wat het nou precies is en hoe het komt en of het wel of niet kan overgaan.

Wij gaan er vanuit dat conversie een soort overtreffende trap van dissociëren is. Het is een manier waarop je lichaam duidelijk maakt dat het teveel is, veel te veel. Misschien weet je wat er te veel is, misschien ook niet. Het kan zijn dat je jezelf al jarenlang overbelast op je werk of in je relatie en dat het tijd wordt om gas terug te nemen. Maar het kan ook zijn dat de overbelasting ligt in het verleden, in dingen die je hebt meegemaakt en die je je misschien niet eens duidelijk kunt herinneren.

De kern van deze training is dat je erover na gaat denken wat jouw conversie precies is, wat de verschijnselen zijn, waar je precies last van hebt en hoe dat je leven beïnvloedt. Ook gaan we het hebben over wat je anders zou willen en wat je tegenhoudt om dat te bereiken.

De training heeft acht bijeenkomsten van elk vier uur, inclusief pauze. Er zijn maximaal vijf deelneemsters per groep. Van te voren hebben we een kennismakingsgesprek, tegelijkertijd intakegesprek, met je.

Je kunt je opgeven via marjolijn@www.nikistichting.nl of per telefoon, zie de contactpagina.

Er is nog bekend wanneer de trainingen beginnen, maar je kunt je wel vast op de wachtlijst laten zetten.

Als je graag wilt dat we de training bij jou in de buurt komen geven en er genoeg deelnemers zijn, dan komen we graag naar je toe.

Geef een reactie